Ξύλο

Ξύλο – ζεστασιά και ρομαντισμός, οικολογία και οικονομία

Η κεντρική θέρμανση είναι μια μεγάλη εφεύρεση, ωστόσο αυτό δεν σας παρέχει τη ζεστασιά και τον ρομαντισμό που παράγεται από μια πραγματική φλόγα. Μια ενεργειακή σόμπα Lotus είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς και οικονομική, όταν καίει το σωστό είδος του ξύλου με το σωστό τρόπο.

Όλα τα είδη ξύλου κάνουν ως καλό καύσιμο

Σε γενικές γραμμές, ένας τύπος ξύλου είναι εξίσου σχεδόν καλός όσο ένας άλλος τύπος ξύλου, όταν πρόκειται για καύση στη σόμπα σας. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά στο βάρος των διαφόρων τύπων ξύλου και υπάρχει επίσης μια διαφορά με τον τρόπο που καίνε. Ελαφριά είδη ξύλου είναι πιο εύκολα να ανάψουν και να καούν, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για προσάναμμα. Από την άλλη πλευρά, θα καίγονται πιο γρήγορα από ένα βαρύ είδος ξύλου και θα δημιουργούν λιγότερη θερμότητα. Η σωστή και οικονομική πρόταση είναι ο συνδυασμός ελαφριού και σκληρού τύπου ξύλων για την καύση της σόμπας.

Καλό ξύλο είναι μόνο το στεγνό ξύλο

Καταρχήν πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει καλή ποιότητα ξύλου για προσάναμμα αλλά και για την καύση. Αποθηκεύστε πάντα το ξύλο για να είναι ξερό τουλάχιστον μια σεζόν πριν το καταναλώσετε. Προσοχή! Χρησιμοποιείτε πάντα ξερά προσανάμματα. Μπορείτε να κρατήσετε το ξύλο σας έξω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κάτω από μια στέγη ή έναν μουσαμά. Το βασικό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε το ξύλο σας ξηρό. Μην αφήνετε το φθινόπωρο το ξύλο να βρέχεται γιατί μπορεί να απορροφήσει υγρασία. Νωπό ξύλο δεν θα μολύνει μόνο το περιβάλλον, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στην καύση της σόμπας καθώς και στην απόδοσή της. Τέλος νωπά ξύλα δημιουργούν «πισσάρισμα» της σόμπας και της καμινάδας και αυξάνεται ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς στην καμινάδα. Γι’ αυτό πάντα χρησιμοποιούμε ξερά ξύλα!

Ξύλο – τίποτα άλλο παρά ξύλο

Θα πρέπει να τονιστεί ότι προσάναμμα από χάρτινα κουτιά γάλατος ή άλλα οικιακά απόβλητα θα αποδειχθούν επιβλαβή για το περιβάλλον καθώς και για την τζακόσομπά σας. Χρησιμοποιείστε μόνο φυσικά ξύλα.

Sompa.gr Menu

Αρχική

Ενεργειακές εστίες

Σόμπες Αερόθερμες

Σόμπες Μάζας

Beto

Design Products

Partners

Πληροφορίες

Info

s5 logo lotus

Τζάκια Σουφλερός:

Φθιώτιδα, Λαμία, ΤΚ 35100

Κύπρου & Άσωπου 17

Fax: 2231035184

Τηλ: 2231035184

Contact Us

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα επικοινωνίας

Support Soufleros

Partners

Email Subscription

Follow us Social:

Follow us on Facebook

Follow us on Twitter

S5 Box

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.
Google+